Omítání zdiva z pálených cihel + ytongu

Reklama
DK Daniel Kohout @daniel.kohout před 4 roky29.07.2019 13:30:00
Omítání zdiva z pálených cihel + ytongu

Dobrý den, mám starší rodinný dům, který rekonstruuji. Obvodové zdi a nosné příčky jsou z pálených cihel a zbytek příček jsme postavili z ytongu. Dokončujeme vodu, elektroinstalaci, taháme Ytong do lepidla a chystáme se na omítky. Co se týče cihlových zdí, jde asi o 135m2. Spáry jsou proškrábané asi do 2cm a na vyrovnání by mělo přijít ještě tak 2-3 cm... Ytongu je potřeba naomítat/naštukovat asi 65m2...

Omítky bych si rád nechal udělat a zajímalo by mě, jestli by byla vhodná volba sádrová omítka, ve kterých jsem se sice vzhlédl, ale předpokládám, že v tomto množství na ni finančně vykrvácím. Zajímal by mě Váš názor zda-li sádru nebo jádro, štuk a jestli poptat stříkanou nebo házenou.... Samozřejmě z hlediska peněz.

Děkuji Kohout

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.