Výběr nového termostatuDobrý den
Chystám se na výměnu nového kotle a s ním spojenou výměnu termostatu a u termostatu bych chtěl poradit jaký vhodný typ zvolit.
Bydlím v bytovém domě kde mám vlastní zdroj vytápění (plynový kotel - kondenzační immergas) kotel slouží i k ohřevu teplé vody. Kotel je umístěný ve sklepě (1PP) byt je umístěný v patře (2NP) mezi bytem a kotlem je tedy ještě jeden byt. Byt má klasické radiátory a v obytné místnosti mám teplovzdušný krb. V současné době mám bezdrátový termostat který sepne v požadovanou hodinu nic víc. Od nového termostatu bych požadoval aby reagoval na venkovní teplotu (ekvitermní regulace) a aby uměl pracovat s jednotlivými místnostmi ovládání radiátorových hlavic (jde mi o to kdy centrální termostat je v obývací místnosti kde zatopím v krbu kotel vypne ale nestihne natopit koupelnu kde je zima - přenášet termostat se mi úplně nechce :) ) . Koukal jsem na netatmo, honeywell a třeba i elctrobock ale občas ten popis není dostatečný. Neřešil někdo z vás podobný problém ? Díky za každou radu.