Zapojení Aku nádrže

Zapojení Aku nádrže

Pročetl jsem kde-co, prohlédl stovky šémátek a nenašel jsem.
Kotel Dakon Dor 20, nádrž 1000L Chci natopit do nádrž a pak topit z nádrže do radiátorů. Jde o přechodné období( Září- Prosinec a Březen-Květen -Červen) Normálně mi stačí topit na 40-45°. V zimě 50°. Regulace kotle je vcelku nemožná. Vzhledem k dehtování kotle, odfláknuté konstrukci i provedení kotel má mnoho netěsností a uhlídat nechtěné přisávání vzduchu je porod. Letos manželka utavila kotel na 130°, odešly ALPexy, takže předělávám. Automat se nám nevejde do kotlošovny!
Takže natopím nádrž na cca 90% a pak bych chtěl přes čtyřcestný směšovák topit do radiátorů. Chci využít to co už mán, takže k dispozici je 5/4" Duomix , (i se servem), 1" Termovar 61°, 1x čerpadlo, otevřená expanzka na půdě 60L PVC sud.
Vedení jsou 2 větve, 11 radiátorů, s termoventily. Na jedné větvi mám pojistku- 1 radiátor s normálném ventilem, otevřen vždy na plno, na druhé větvi je jeden rad. bez hlavice taky otevřen vždy naplno.
Bohužel nenašel jsem odpovídající šemátko. Jak to zapojit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.