Betonové dno bazénu - svépomocí?

Rubriky:

Reklama
MT Milan ToJeJedno @milan.tojejedno před 4 roky12.08.2019 10:11:00
Betonové dno bazénu - svépomocí?

Budu stavět bazén s betonovým dnem. Moje představa je, že 10cm půjde pod úroveň stěn (budou z plechu) a 5cm budou zanořené v něm. Beton samozřejmě armovaný kari sítí.
Co jsem to zhruba počítal, na 15cm desku by to mělo být cca 3,2m3 betonu. Problém ale je, že k bazénu se mix dostane nejblíž na 30m. Pak by bylo potřeba beton dostat na místo, ale cesta je z kopce, tak pro jedny kolečka. Vysypat a rychle odvozit taky není kam, nehledě na to, že bych asi nestihl čas zpracovatelnosti.
Je reálné to stihnout svépomocí s ve 3-4 lidech s míchačkou na cca 3 kolečka, abych to stihl samozřejmě zaráz? Vím, že je to poměrně hloupí dotaz, protože každý má jiné pracovní nasazení, ale spíš mě zajímá zkušenost, sám nemám představu. Bazén kopu sám a vím, že jedny kolečka jsou tam prd v moři.
Beton bude zároveň tvořit dno, tzn. měl by být už na hladko. Vím, že pro tyto potřeby se dává spíš tekutý beton. Má sám o sobě dostatečnou samonivelační schopnot, nebo se musí nějak víc zahlazovat, než jen stáhnout?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.