Plesnivá podlaha pod linem

Reklama
MH Michal Helstein @michal.helstein před 4 roky12.08.2019 16:00:00
Plesnivá podlaha pod linem

Dobrý den. Prosím o radu. Zjistili jsme plíseň pod linoleem. Chata je ve svahu, částečně podsklepená. Tam kde je podsklepena plíseň není. Podlaha je na dřevěných trámech/polštářích položených v nějaké jemné strusce. Na trámech jsou fošny 30 mm tlusté bez drážek, na ně jsme před cca 20 lety položili dřevotřísku cca 20mm. Na dřevotřísce je někde papír( ne vlnitý, snad térový, ale barvy béžové žíhané), někde přímo linoleum. Koupili jsme lino, že jej vyměníme za staré. Při odstranění starého lina jsme objevili plíseň. Plesnivěl nejen papír, ale i dřevotříska. Jedna šla bez problému nalámat jak byla zvlhlá. Vytrhli jsme i jednu fošnu a trámy i fošny zespodu vypadají v pořádku. Fošny byly vlhké z horní strany a to jen v místech kde byla dutina a nepřiléhaly k dřevotřísce. Místnost je napůl podsklepená. Plíseň byla jen v místech kde není sklep. Zdi jsou dle mne suché. My si myslíme, že dochází ke kondenzaci pod linoleem. Zatím plánujeme linoleum a drevotřísky vyhodit, nékteré fošny vyhodit, tak ať mezi nimi vznikne cca 5 cm a napříč přes ně položíme podlahové smrkové prkna 28 mm s perodrážkou. Povrchová úprava vosk, nebo olej. Je to tak správně? A řešit odvetrání prostoru mezi trámy? Díky za odpověď. Helstein Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.