Plynový kotel - Dakon Dua Plus 24 CK - podivné chování

Rubriky:

Reklama
SM Snicl Man @snicl.man před 4 roky20.08.2019 23:40:00
Plynový kotel - Dakon Dua Plus 24 CK - podivné chování

Dobrý den,
v poslední době mám problém s plynovým kotlem Dakon Dua Plus 24 CK.

Při ohřevu vody (sprcha) se náhodně začal vypínat, cca na 10-15 vteřin. Kontrolka servisu se rozsvítila. Při podržení resetovacího tlačítka ze roblikaly ledky, (od spodu) první, třetí čtvrtá a úplně horní. V manuálu je chyba označena jako porucha teplotního čidla. Čidla jsem přeměřil multimetrem, hodnoty v Ohm jsou v normě s tabulku manuálu (předpokládám že se jedná o obyčejné NTC termistory).

Preventivně jsem vyčistil všechny kontakty, které byly v kotli přístupné.

Zmíněný chyba sama od sebe zmizela.

Následuje další podivné chování. Kotel samovolně spustí čerpadlo a nereaguje (nechce ohřívat vodu). Zároveň bliká zelená kontrola (trojúhelník) u ukazatele teploty vody (sprcha). Servisní ani poruchové kontrolky neblikají. Kotel nereaguje ani na reset. Pomůže jedině vytáhnout ze zásuvky (230V) a dát zpět.

Zmíněná chyba zase samovolně zmizela.

Poslední chyba která se teď objevila je problém s motorem od 3 cestného ventilu. Při zapnutí teplé vody (sprcha), teče sotva vlažná voda, trubky od topení jsou pro změnu horké. Toto se děje v náhodných intervalech, cca 1 z 10 sprchování vykazuje tento problém. Očividně se špatně přepíná ohřev teplé vody a topení.

Motor 3 cestného ventilu občas jede i půl hodiny, ačkoliv není puštěná teplá voda ani topení. Je slyšet jak běží a pravidelně v něm lupe (odhaduji že přeskakuje nějaký převod/doraz).
Pokud odpojím konektor motoru 3 cestného ventilu a zapojím ho zět tak pokračuje v nekonečné smyčce lupání.
Jednou vyskočil chybový kód při odpojení 3 cestného ventilu, stejná chyba jako v prvním případě (porucha teplotního čidla).

Můžete prosím poradit čím by tyto závady mohly být způsobené? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.