Sporak s vymenikem plus kotel + tip na sporak s vymenikem

Rubriky:

Reklama
SH Sarka Hozakova @sarka.hozakova před 4 roky22.08.2019 11:02:00
Sporak s vymenikem plus kotel + tip na sporak s vymenikem

Dobry den, rada bych se zeptala, zda se da nejak kombinovat topeni v kotli na tuha paliva (Buderus) a zaroven topit ve sporaku s vymenikem (na drevo).

Ptam se protoze na chalupe (velky dum) mame kotel Buderus, ktery v zime vytapi cely dum (2 nadzemni podlazi) a v prizemi mame kuchyn, kde je pouze jeden radiator (drive cele prizemi slouzilo jen jako pradelna, kotelna, susarna). V te kuchyni je sporak bez vymeniku a ten bychom prave chteli vymenit za sporak s vymenikem. Aby se s nim dalo topit napriklad na jare/na podzim. Ten sporak ale urcite nevytopi dum v zime (mame asi 10 velkych radiatoru a dum neni izolovany, takze se musi dost topit). A zaroven pokud bychom v zime nepritapeli v prizemi sporakem, tak tam i pres vykonny kotel bude prvni dny chladno, jelikoz v prizemi je pouze jedno topeni.

Takze se ptam, zda se da topit soucasne ve sporaku s vymenikem a kotli - tusim, ze ne, posilali bychom prilis tepla do obehu, ze ano ?

Takze asi jedine reseni je pridat topeni do prizemi ?

Zaroven mate nejaky tip na dobry sporak s vymenikem ?

Dekuji !!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.