Vyrovnání podlahy v podkroví

Reklama
VH Vít Hanus @vit.hanus před 4 roky23.08.2019 11:01:00
Vyrovnání podlahy v podkroví

Dobrý den,
začínám s rekonstrukcí půdy u cca. 120 let starého rodinného domu a nejdříve potřebuji udělat a vyrovnat podlahu. Půda už je kompletně vyklizená a vyčištěná a mám tam už nandané nové trámy 15 x 24 cm v délce cca 590 cm. Původní trámy byly napadené broukem (stejně jako krov který se bude celý měnit) a navíc pokud byly, byly od sebe třeba i 120 cm. Nyní mi projektant poradil ať dám na tenhle rozpon již zmíňený rozměr v roztečích cca. 50 - 60 cm (podle toho jak to vyjde vedle zachovaných stropních trámů). Na trámy přijdou fošny, kročejovka a pak křížem prošroubované sádrokartonové nebo OSB desky a jako finální vrstva asi plovoucí podlaha.

A má otázka zní, jestli mohu ty nové trámy dorovnat do roviny jen kousky sololitu? Hlavní podložení cca. 4 cm bude z recyklovaných plastových desek a sololit by sloužit opravdu jen pro dorovnání o pár mm. Nebo byste doporučili, nastříhat kousky plechu? Jde mi o to, aby se tam ten sololit časem nevymačkal a nerozpadl. Předpokládám, že ta kročejovka s křížem prošroubovanými deskami taky nějakou malou nerovnost vyrovná (kročejovka se vymačká podle nerovností na fošnách)?
Nebo dát ještě nějakou měkčí vrstvu, která by se do nerovností zmáčkla?

A druhá věc. Když jsem z pily přivezl ty trámy, všechny krom jednoho jsou v pohodě a v tom jednom jsou na povrchu vidět dírky taky od nějakého brouka. Na pile mi sice říkal, že tam už nic není a je to v pohodě, ale on se toho chce zbavit a bydlet v tom nebude.

Předem moc děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.