doporuceni systemu zasoby vody pro WC v kombinaci s automat. zavlahou

Reklama
MP Michal Pazdersky @michal.pazdersky před 4 roky24.08.2019 05:32:00
doporuceni systemu zasoby vody pro WC v kombinaci s automat. zavlahou

Rád bych požádal o radu, neboť si nevím rady s výběrem systému pro můj případ distribuce dešťovky.
Mám nádrž na dešťovku a chci vodu z ní použít jak pro automatickou závlahu, tak pro splachování WC. Nic jiného se do domu zásobovat nebude.

Na závlahu bych asi použil normálně čistě čerpadlo s presscontrolem, aby tam byl stálý tlak, ale kvůli tomu WC by to asi chtělo tlakovou nádobu, třebas 8l? Nebo to je k ničemu, pokud např. nádržka geberitu má řekněme do 8l a stejně bych potřeboval pro zamezení častého spínání větší nádobu? Nebo to nemá cenu řešit, když čerpadlo sepne denně kvůli WC tak 15-30 krát? Nechci tam mít zase zbytečně nějaký slabý článek systému, ve smyslu kontroly vaku, výměny apod. a navíc nějakou větší nádobu tam instalovat moc nechci, neboť potřebuji v zahradním domku i šetřit místem. Nádoba nad 24l je nemyslitelná.

Na druhou stranu bude od čerpadla k WC cca 13m přívod trubkou 16x1.5, takže tam budou velké ztráty a bude se napouštět asi dost pomalu, tj. při tom presscontrolu samotném by to čerpadlo jelo kromě častém spínání i zbytečně dlouho hádám.

Chápu správně, že ten presscontroll je oproti tlakovému spínači pro závlahu lepší, protože drží tlak tím, že to čerpadlo po celou dobu odběru jede? Nebo je zbytečné to řešit a nastavím si na tlakovém spínači hodnotu pro závlahu např. 2.5-3 bary a bude mi to kolísat jen mezi tímto rozsahem, což by vlastně až tak nevadilo, když největší dostřik mám 7m? Ale vlastně presscontrol mi i rovnou zajistí ochranu před chodem na sucho, oproti tlakovému spínači, protože vypne čerpadlo po nasátí vzduchu?

Upozorňuji, že té teorii kolem nijak zvlášť nerozumím - možná vůbec :) tak se omlouvám pokud se ptám špatně.

Mockrát děkuji za reakci

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.