Maximální přesah střechy ve štítu

Rubriky:

Reklama
DN David Novotný @david.novotny571 před 4 roky24.08.2019 20:49:00
Maximální přesah střechy ve štítu

Zdravím diskutující,

prosím o radu jaký může být maximální přes střechy ve štítu. Bohužel jsem se u každé tesařské / porkývačské firmy dozvěděl jiné informace. Jedná se rekonstrukci starého domu, který má sedlovou střechu, která je ve štítech ukončena oplechováním do zdi (atiky). Nynější plán je tedy takový, současnou atiku ubourat a zhotovit štítový přesah zakončený okrajovými taškami. Poslední trám od štítové zdi je vzdálen 5 cm. Štítová zeď je silná 30 cm. Ideálně bych chtěl zhotovit přesah cca 50 cm od vnější hrany štítu a to bez vynešení krovu. Z několika oslovených firem má každá na věc jiný názor. U některé to není problém u jíné je, neboť prý tak velký přesah bez prodloužení krovu nelze zhotovit. Další firma doporučuje maximální přesah 30 cm.

Prosím tedy o radu, zda přesah 50 cm lze realizovat a případně jak toho docílit tj. je nutné doplnit mezi latě nějakou výztuhu? Na střeše budou pálené tašky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.