Zničená komínová vložka

Zničená komínová vložka

Před 6 lety jsem při pořízení automatického kotle nechal vyvložkovat komín. Každý rok jezdil na kontrolu komínu jeden a ten stejný kominík co komín vložkoval. Nyní nemohl, tak jsem vzal konkurenci a kominík přišel s tím, že ta vložka co tam je, že je snad hliníková a děravá jak síto. Otázka zní - může se komínová a doufám ocelová flexi vložka 0,6 mm, takto zničit za jeden rok, když byla po celých 5 let dobrá? Popřípadě je to blbost a kominík mě celou dobu vodí za nos?

Nový kominík radí vše vyhodit a místo flexi použít 1mm plech odolný i proti kyselině, že na vině prý může být i nesprávné topení a větší obsah síry. Pod nesprávným topením nevím co si mám představit. Kotel jede cca 9 měsíců v roce a topí na nějakých 75°. Kromě prodlevy nemám co nastavit. Viděl bych problém v uhlí, které doopravdy když se přiloží, tak praskají jiskry. Jak ale mohu ovlivnit kvalitu uhlí? Stále beru jedno a to stejné Most ořech II.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.