Vyúčtování energií při změně vlastníka - 80%

Reklama
PN Petr Novák @petr.novak633 před 4 roky04.09.2019 18:20:00
Vyúčtování energií při změně vlastníka - 80%

Potřeboval bych poradit ohledně vyúčtování energií při změně vlastníka. V listopadu minulého roku jsem zakoupil byt, který jsem převzal 3.12. K tomuto datu byl proveden i odečet energií a jejich stavy byly nahlášeny správci domu. Reálně jsem tedy byt v minulém roce užíval pouze v prosinci, tedy jeden měsíc.

Po prostudování vyúčtování za minulý rok jsem zjistil, že mi na nákladech za teplo bylo naúčtováno 80% celkové ROČNÍ SPOTŘEBY celého domu, neboť jsem za jeden měsíc (logicky) nedosáhl 80% roční spotřeby domu. Období leden-listopad tedy má být ve výsledku uhrazeno 2x - poprvé předchozím vlastníkem, dle reálné spotřeby, a podruhé mnou, v rámci 80% celoroční spotřeby.

Bylo mi řečeno, že § 3 odst. 2 vyhlášky nereflektuje situaci, kdy došlo ke změně vlastníka, a že každý příjemce služeb, bez ohledu na délku užívání, musí dosáhnout alespoň 80% roční spotřeby, jinak mu bude tato doúčtována.

Je takovýto výklad správný? Znění vyhlášky je jedna věc, ale uplatněný postup mi přijde naprosto nelogický. Nevím, proč bych měl hradit za období, které již bylo zaplaceno předchozím vlastníkem.

Děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.