zesílení základů

Rubriky:

Reklama
HN Honza Novák @honza.novak879 před 4 roky08.09.2019 21:27:00
zesílení základů

Zdravím, měl bych dotaz na nějaké zkušené lidi ohledně zesílení základů. Mé základy byly provedeny : 1,5 m skrývka, pískové podloží, hutněný štěrk 10-15 cm, suchy beton, ZB 50 4řady, vylito C20/25 armováno svisle i vodorovně. vnitřek dosypán štěrkopískem hutněn, deska 12-14 cm, Nebyl použit litý podkladový beton! Stavba 11x7m. Uvnitř stavby jsou základy udělány ještě pod nosným zdivem. Jedná se o 2 patrový dum se sedlovkou z Porothermu 44. Tyto 4 řady ZB se mají zakrýt zeminou, štěrkem. Bohužel jsem na to projektantovi kývnul, ale teď z toho mám blbej pocit. Vím že jdu s křížkem po funuse, ale otázka zní zda mohu ještě nějakým způsobem zpevnit, vylepšit, rozšířit základy?

Zatím mám nápad takový, navrtám spodní řadu bednění a "nalepím" do nich roxory, zpevním to podelnýma roxory a vyleju betonem kolem stavby cca 40cm, zavezu štěrkem. Nevím zda to má smysl. Co na to říkáte?, vylepšit, rozšířit základy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.