Ohrožení vodního zdroje

Reklama
ZM Zbyněk Malinský @zbynek.malinsky před 4 roky09.09.2019 20:50:00
Ohrožení vodního zdroje

Dobrý den.
Chtel bych se zeptat jestli zde máte někdo zkušenosti se stavbou která může ohrozit váš vodní zdroj.
Žiji na vesnici kde máme studnu na kterou jsem připojený já a moji prarodiče. Studna zde je postavana nejméně 50 let a vždy v ní je dostatek vody i v posledních suchých letech.
Nad studnou je asi 15 metrů vzdálený pozemek a vždy to byla jen louka. Od tohoto pozemku nám do studny přichází prameny, studna je hluboká asi pouze 1,5metru a prameny jdou od toho pozemku do studny z kopce . A tento rok jsme zjistily že na tomto pozemku je stavební parcela a pozemek se prodal a má se zde stavět . Mám obavy že stavba domu může ohrozit prameny přicházející do naší studny a k tomu ještě to že v naší vesnici není veřejná kanalizace na kterou by se chystaný dům mohl připojit a ani není možné udělat přepad z čističky do potoka. A proto se bojím že na pozemku nad studnou vznikne navíc septik který může celou naši studnu zničit. Proto jsem se obrátil na místní obecní úřad aby tuto stavbu zamítli již na začátku. To se ale nestalo a já nevím co můžu udělat jiného. Jsme v np KRNAP a když jsem se byl ptát tam řekli že je to hloupost a stavbu měl zamítnout místní obecní úřad. A vodohospodáři s tím nemají zájem nic dělat. Proto se ptám zda se dá ještě něco udělat. Blízcí sousedé z této stavby také nejsou nadšení a byly by proti ale jim stavba nic neohrožuje. Je tedy možné se dohromady nějak odvolat proti stavbě aby byla zamítnuta. Ze stavebního úřadu vím že zatím neproběhlo stavební řízení ale to prý podle nového zákona nemusí být oznámeno majitelům sousedních parcel. Prosím tedy o nějakou radu a předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.