Větrání ložnice bez ohledu na rekuperaci, ale hlavně tiše...

Rubriky:

Reklama
AK Ales Koule @ales.koule před 4 roky12.09.2019 14:55:00
Větrání ložnice bez ohledu na rekuperaci, ale hlavně tiše...

Zdravím,
mám specifický problém. Přestěhovali jsme se z malého bytu do většího, ale zároveň ze zcela klidného prostředí do místa s ulicí, kde trochu jezdí auta.
Byli jsme zvyklí spát při pootevřeném okně, raní řev ptáků je tolerovatelný. Jenže teď si musíme vybrat buď otevřené okno a občasný hluk aut (nejde snést) nebo zavřené okno a po čase vydýchanou ložnici (cca 45m3).
Řeším otázku, jak větrat při zcela zavřených oknech, a zároveň nebýt pro změnu rušeni nějakým protivným monotónním hlukem větráčku.
Samozřejmě jsem koukal na decentralizované rekuperační jednotky, ale nejsem si jistý právě jejich hlukem...jak je to s nimi ve skutečnosti.
Také mě zarazilo, že se při příliš nízkých teplotách vypínají, aby nezamrzly. V zásadě je mi rekuperace volná, jde mi o větrání venkovním vzduchem, ideálně očištěným o prach atd. nějakými filtry při zachování hlukotěsnosti a vlastním hluku max. jako tichá klimatizační jednotka. Ale za to každou noc, v zimě v létě, bez ohledu na vekovní teplotu. Optimálně s možností nějakého pokročilejšího nastavení např.: "během noci se každou hodinu rozjeď na 10 minut naplno" a pak zase sniž otáčky na minimum.
Existuje něco takového?
Jsou ty decentrální rekuperační jednotky schopné v zimě aspoň nějak bez rekuperace honit vzduch sem a tam (nebo jen dovnitř)?
Co nějaká ventilační jednotka, ale viz.výše....s filtry, nezvyšující hluk pronikající zvenku a s možností podrobnějšího nastavení než on/off.

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.