Vlhký sklep - vnitřní zateplení?

Rubriky:

Reklama
LR Luboš Roubínek @lubos.roubinek před 4 roky16.09.2019 00:28:00
Vlhký sklep - vnitřní zateplení?

Dobrý den, koupil jsem starý dům a zrekonstruoval jej. Sklep následovně. Na podlahu jsem vysypal drť a do ní umístnil 50 mm perforované trubky, které vedou podlahou a ústí ven z větracího okna. Stěny jsem oklepal a udělal předstěnu ze sádrokartonu, kvůli vzhledu. Do SDK jsem cca 10 cm nad podlahou udělal větrací otvory s tím že budou vlhkost odvádět směrem nahoru k větracímu oknu. Bohužel to nefunguje, ve sklepě je 60-80% vlhkost. Do větracího okna jsem umístnil ventilátor, který se spíná co hodinu a hodinu pauza, tedy 12 hodin denně, též to nezabralo. Pořídil jsem odvlhčovač, a ten vezme ca 6 litrů denně. Po přečtení několika diskusí jsem nenašel řešení, ale pokud je vznikem vlhkosti rozdíl teplot, té chladné z půdy do zdi a té teplé z venku, napadlo mě, jestli by nepomohlo snížit rosný bod tím, že bych vnitřní stěnu zateplil. Umí někdo poradit jestli by to pomohlo a jestli nevznikne problém jinde, například, že vlhkost půjde nahoru do domu? Děkuji moc za odpovědi. Luboš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.