je rozvadeč správně prodrátován?

Rubriky:

Reklama
JJ Jan Jaroš @jan.jaros362 před 4 roky17.09.2019 10:30:00
je rozvadeč správně prodrátován?

Dobrý den, měl bych dotaz na znalé praktické instalace FVE. Mám FVE cca 6 kWp, bez baterek, s ukládáním výroby do bojleru, přes těleso na 3 fáz. stř. proud. Řídí to Wattrouter. DC/AC třífázový měnič Solax X3. Co se nespotřebuje v domě, tak jde ven do DS EON jako přetok. Dům jsem tak koupil, jako hotový projekt. Přístup k tech. informacím od zhotovitele je špatný, projektová dokumentace mi v tomto nepomůže. Dokáže mi prosím někdo vysvětlit rozpor v zapojení v rozváděči na přiloženém obrázku? Předesílám, že funkčně je vše nejspíše v pořádku. A ano mám revizní zprávy na elektro i FVE, ale zvláště v případě provedení a revize FVE mám ke zhotoviteli a investorovi značné výhrady. Např. v rozváděči už muselo být upraveno zapojení, protože zhotovitel FVE nedokázal správně připojit stykač s relé pro současné blokování HDO (připojeno na různé fáze).

Beru, že barevné značení fázových vodičů není závazně dané, ale uniká mi technické zdůvodnění uvedené realizace instalace. Jediný racionální důvod mě totiž napadá, že o zapojení střídačů nevím něco podstatného. Resp. nevím zda se jedná o záměr nebo si někdo s výsledkem moc hlavu nelámal.
Jen dodám, že na obrázku uvedené skutečné zapojení fází je známo, jako výsledek měření.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.