izolace půdních komůrek

Rubriky:

Reklama
RR Radek Rejč @rejc.radek před 4 roky18.09.2019 08:21:00
izolace půdních komůrek

Dobrý den, potřeboval bych radu. Díky tvaru domu a střechy máme jednu obytnou místnost v 1.NP ohraničenou dvěma komůrkami, kde je přímo šikmá střecha (zeď je tam jen na šířku trámů, které ohraničují komůrky od mistnosti - tj. je tam velký prostup chladu). V místosti je zima od komůrek (nad místností je ještě klasická půda.

Jak zaizolovat půdní komůrky? Složení střechy je plech, paropropustná fólie, bednění z prken, krokve. Sklone střechy cca 30st, odvětrávaná mezera lze řešit jen dole (pod střechou na kratší straně je ještě podezdívka, kde je zazděná pozednice držící krokve a mezi krokvemi lze udělat mezera na větrání. Bohužel již ne nahoru k velké půdě... Tam jsou napojeny velké trámy držící podlahu půdy a není tam prostup vzduchu). Krokve jsou součástí a mezera tam udělat směrem do půdy nejde.

Jsou dvě možnosti zateplení: šikmá střecha (problém s tím odvětráním?), na komůrkách na stěně sousedící s onou místností udělat vnější izolaci - samotné komůrky by pak byly studené...

Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenosti, jak postupovat?

Obrátil jsem se na firmu poskytující izolace, a v klidu by na šikminy nafoukali přímo izolaci přímo až na bednění a přiklopili to raději parotěsem, obávám se, že by brzo bylo zle. Nemám k nim důvěru.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.