Dobrý den,
přicházím za vámi pro radu. Na domě bychom chtěli řešit zateplení půdy. Na půdě je nyní jen sklad sezóních věcí - půda by tedy měla být pochozí. Zateplovali bychom podlahu, jejíž složení (ve směru z půdy dovnitř) je betonový zátěr, prkenný záklop, dřevěné trámy, prkenný záklop, rákos, omítka.
Střecha je plech přibitý na latích (není celopodbitá, z půdy je vidět přímo plech).
V příloze je řez domu, kde je naznačeno, které části by se měly zateplovat. Jak je vidět část střechy tvoří přímo strop patra pod ní.
Měl jsem zde dva projektanty a každý má jiný názor, první říkal:
- parozábranu, 2x 10 cm EPS křížem, na to volně OSB 15 mm.
- Druhý říkal, že se při použití polystyrénu bude vlhkost srážet v té podlaze a doporučuje použití minerální vaty a roštu se záklopem z OSB.
Mám otázku - co by jste doporučili vy a proč? Dávat parozábranu / nedávat?
A jak řešit zateplení té šikminy pod střechou - uzavřít ze spodní strany deskou a použít foukanou izolaci? Jak zde řešit paropropustnost, nebo případné zatečení ze střechy?
Díky za názory.
Je to hrozná škoda, ale pan Kubíček již delší dobu nereaguje. Jinak tazatel zde to má jednodušší v tom, že pod…
před 2 roky
Dobrý den, objevil jsem toto téma a zajímá mě. Chci zateplit podlahu půdy nad vytápěnými místnostmi. Jde o starý…
před 2 roky
Když použijete izolaci, která se obejde bez kontaktní difúzní fólie, tak krytinu sundavat nemusíte. To jsou např. ty…
před 5 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení