Drenáž

Rubriky:

Reklama
JC Jaroslav Cnota @jaroslav.cnota před 4 roky20.09.2019 15:40:00
Drenáž

Zdravím,
mam dům s piskovcovým základem. Z obrázku je patrné, v jakém terénu stoji. Můj zamer byl odvést vodu od domu, hlavně v době tání sněhu či deštivého období. Dům je v zatáčce a podélně se zařezává do terénu. Můj zaměr bylo odvést povrchovou vodu a částečně vodu ze svahu od domu směrem k silnici(v tom 30cm prostoru). Nechtěl jsem narušovat zeminu přímo u základů a tak jsem provedl - řekněme tomu oddálenou drenáž. Nyní jsem před řešením detailu u domu. Mám za to, že stoupající vlhkosti z prostoru mezi nopovkou ve výkopu a základy be nemělo nic stát v cestě - napadlo me udělat u zeme kaslík, ktery by mel odvětrávací mřížku a tou by vlkost šla ven. Nebo je mé zamyšlení zbytečné a mám nopovku přidělat rovnou na stěnu domu? Mám obavu, že stoupající vlhkost by pak šla do kamenného zdiva základů potažmo zdí, ktere nejsou vodorovně odizolovány a v místnostech, ktere jsou díky podálnému zářezu domu do terénu vy výšce podlahy od +50 do -20 cm, by byla situace s vlhkostí zdiva horší než je nyni. Rád bych měl jasno ohledně tohoto detailu, jelikož bych rád dokončil povrchovou úpravu - pravděpodobně zámkovka ve spádu od domu plus kanálky. Jelikož hodlám udělat odvětrávanou fasadu z cetrisu, možná by stačilo nechat nopovce cca 5 cm od zdi domu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.