Kotel topí, jen když ohřívá TUV, jinak se zablokuje

Kotel topí, jen když ohřívá TUV, jinak se zablokuje

Dobrý den,
prosím o radu. Mám plynový kotel Viessmann Vitopend 222. Když se zapne topení, zapálí se hořák, kotel chvíli běží, ale pak se ozve šumění, vzroste tlak, následně skřípavý/vrzavý zvuk, displej ukáže, že výrazně narostla teplota, a kotel se vypne (hořák se zablokuje, kód F2). Když následně zmáčknu tlačítko odblokování hořáku, kotel se zapne a běží normálně. (Přitom bych očekával, že se bude výše popsaný proces opakovat a kotel se zase zablokuje.)
Aby to bylo složitější, kotel toto nedělá pokaždé. TUV ohřívá bez problémů. A pokud ohřívá TUV a pustí se topení, opět problém nenastane. Také nějakou dobu po vypnutí TUV se topení spouští a vypíná bez potíží. Zdá se mi, že jen když je nějakou dobu vše vypnuto a má se pustit topení, tak k tomu dojde.
Přijde mi, jako by ten skřípavý zvuk šel směrem od oběhového čerpadla, ale nejsem si jist. Navíc jsme to čerpadlo před půl rokem zrovna měnili.
Zkusil jsem si to nahrát na video - ke zhlédnutí zde: https://photos.app.goo.gl/QGKiG941LKauKW…
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.