Ustřední topení rozvod nové místo připojení

Ustřední topení rozvod nové místo připojení

Potřebuji poradit,
mám litinové radiátory s rozvody v železných trubkách. V letošním roce došlo k výměně zdroje tepla kotle na uhlí, resp. elektrokotle za tepelné čerpadlo NIBE.

Čerpadlo bylo umístěno a napojeno v jiném místnosti než byly původní vstupy, kde byl původně zdroj tepla. A to v místě, kde byl původně kombinovaný boiler, byla použita pro napojení zpátečky užší vracečka od tohoto boileru. Vracečka topení je zabetonována v podlaze. Tímto napojením se T-kusem na teplé vodě vytvořily dva topné okruhy. Problém mám, že jeden okruh my netopí. První kratší okruh se slabšími trubkami, na kterém jsou 3x radiátory, ten funguje, ale ten druhý delší s širšími trubkami netopí. Na druhém okruhu je 5 radiátorů a je tam i více vody. Takže vracečka i vlastně teplá voda jde na tomto druhém okruhu ze slabé do silné a pak opět do slabé a k radiátoru.

Já jsem chtěl, aby to topenář napojil raději na původní vstupy (hlavně vracečku), ale to by znamenalo trochu delší vedení, které by bylo vidět. Ale on my tvrdil, že to takhle musí fungovat. A stále tvrdí, že to tak musí fungovat. Mě se zdá, že ta vracečka to nestíhá? Pomůže napojit topení do původních vstupů nebo existuje i jiné řešení? Pomohlo by přidat na čerpadlu?

Děkuji za odpovědi a názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.