Zateplení domu z 30 let.

Rubriky:

Reklama
JV Jindřich Votýpka @jindrich.votypka před 4 roky01.10.2019 17:25:00
Zateplení domu z 30 let.

Dobrý den.
Plánuji rekonstrukci starého domu z 30. let a chtěl bych Vás prosím požádat o názor.

Aktuální stav:
RD zastavěná plocha 140 m2. Podsklepený (momentálně nevytápěný, hystoricky býval obývaný byt), sklep pod terénem z 1/3. 1NP a 2NP vytápěné, půda nevytápěná.
Sklep cihla 60 cm, zbytek cihla 45 cm.

Původní špaletová okna jsou již v hrozném stavu a plánuji jejich výměnu. Po přečtení místních příspěvků všichni doporučují i provést součastně zateplení. Fasáda již také není v nejlepší kondici a když už se má stavět lešení na opravy, tak ať se to udělá z gruntu.
Dům je vytápěn TČ do radiátorů a náklady na vytápění nejsou nijak závratné. Nechci zateplovat z hlediska úspor, ale z hlediska možných problémů z vlhkostí. Dům má velké množství různých soklů ve fasádě a parapetů viz. foto, které chci určitě zachovat. Přítelkyně plánuje v blízké době si udělat v celém sklepě kadeřnický salón. Sklep je obložen žulovými kameny viz foto, které chci z estetických důvodů určitě zachovat. Nyní je ve sklepě v místnostech vlhkost mezi 65 až 70%. Zda je nějaká vodorovná hydroizolace netuším a případně po těch letech zda je vůbec funkční. Vlhkost ve stěnách změřenou nemám. V kadeřctví vzniká velké množství odpadního tepla (fény apod.) a vlivem k velkému pohybu osob i k dostatečnému přirozenému větrání. Bude mít na vlhkost vliv, zda budu topit do radiátorů nebo podlahy?

Chtěl bych Vás požádat o názor, jak by jste postupovali v mém případě. Chci si udělat názor, než to začnu řešit s projektantama a různými energ. specialisty.

Mockrát děkuji.

S podzravem Jindřich Votýpka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.