Nosnost (Únosnost) stropu - tahají mě za nos?

Reklama
JN Jiří Novotný @jiri.novotny735 před 4 roky11.10.2019 08:54:00
Nosnost (Únosnost) stropu - tahají mě za nos?

Dobrý den, do nově rekonstruované provozovny jsem si nechal spočítat stropy od Veloxu. Pro zjednodušení se jedná o obdélník s vnitřními rozměry 6 m x 21,4 m, a to s takovým požadavkem, že zde bude sklad materiálu, kde materiál na metr čtvereční bude vážit 1 tunu.
Byl mi navrhnut standardní strop z prefabrikovaných stropních prvků o výšce 220 mm s následným vytvořením železobetonového monolitického kazetového stropu (beton B20 o síle 5 cm), a to bez vázané výztuže.
Popravdě se mi to nezdá. Rád bych poprosil, zda by mi někdo z Vás mohl hodnoty standardní výpočtové zatížení stropu kN na metr čtvereční 7,36 a celkové stále zatížení stropů 3,29 kN/metr čtvereční, převést do lidské řeči, respektive na kg. Splní takto navržený strop požadované stálé zatížení 1000 kg na metr? Statik z veloxu říká že ano, ale nějak tomu nevěřím i vzhledem k chybějící vázané výztuži.
Předem díky.

Odkaz na údaje Veloxu: https://www.velox.at/fileadmin/content/C…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.