Kotel Klemsa

Reklama
KR Karel Rakovec @karel.rakovec před 4 roky15.10.2019 22:03:00
Kotel Klemsa

Dobrý den.
Měl jsem tento typ kotle osobně poznat a vidět na vlastní oči ve třech velikostech a v provozu. 1. Měl v průměru asi 5 m výška asi 8 m a tryska měla rozměry délka asi přes 2 m, průměr asi 50 cm a síla stěny 5 cm. Musel se přikládat čelním nakladačem přes dopravní pás. A měl ještě dohohořívací komoru kde byly zabudované výměníky tepla na teplou užitkovou vodu. A majitelé byli s tímto kotlem spokojeni shořelo vněm vše co může shořet. 2. Kotel jsem měli u nás v podniku, kde se používal na sušení zeleného krmení a vyráběly se zelené granule ke krmení. Tento kotel byl o něco menší tak asi 3 x 5 m trysku jsem neměl možnost osobně vidět, protože kotel byl v provozu. No a 3. kotel byl ještě menší ten měl jen asi 2 x 2 m tryska měla rozměry délka asi 1m průměr asi 30 cm a síla stěny 2 cm. A když jsem měl možnost se s ním seznámit, tak nefungoval. Protože ho vyrobyli svépomocí udělali tam jednu technickou chybu. Tak jsem se mu začal věnovat a tuto technickou chybu napravit. Oprava se podařila a tak jsem v kotli zatopil. A za chvíli za mnou do kotelny přiběhli opraváři z dílen co dělali na dvoře a co tu děláš, že z komína šlehají plameny. Bohužel jsem to osobně neviděl, protože kotel mezitím vyhořel nestačil jsem do něho přikládat. A tak po kontrole jsem zjistil malou technickou chybu, ale to už jsem se k tomu nedostal abych ji napravil dodnes na to myslím. Tryska musí být ze žáruvzdorné oceli a musí se rozpálit, aby tento kotel fungoval, jak to měl v plánu vynálezce vážený pan Klemsa. Podle mne, tento kotel nemá chybu o ekologickým spalování všeho co má být bezpečně, ekologický a efektívně spáleno. Díky tvůrci tohoto videa za připomenutí tohoto unikátního projektu kotle. Přeji vám všem hodně zdaru. Kelacek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.