200let starý dům, izolace stropu bez PZ

Rubriky:

Reklama
LK Ladislav Král @ladislav.kral738 před 4 roky16.10.2019 08:59:00
200let starý dům, izolace stropu bez PZ

Dobrý den, rád bych se zde zeptal zkušenějších na názor ohledně zateplení stropu starého kamenného domu. Popíši situaci. Přízemí je celé kamenné, metr tlusté zdi z opuky včetně příček. Strop je původní,někde klenba, někde dřevěný podhled. Na tomto stropě je položena izolace, minerální cca 30cm. Nad touto vrstvou je další (původní) konstrukce střechy, příčné trámy s hambálkem na pozednicích. Tato vrstva trámů je nad vatou 30 až 50cm, resp. 30cm začínají trámy a cca 50cm nad vatou je záklop. Záklop a rošt už jsem dělal sám. Veškeré trámový jsem prošel, špatné vyměnil. Záklop udělal z OSB desek 18mm, do kterých jsem na obou stranách vyřezal otvory cca 10x5cm každých 15cm po celé délce. Šířka takto pochozího záklopu je cca 6m. Otvory v budoucnu zůstanou až za příčkou, pokud bude půdní vestavba. Takže v podstatě povedou vždy ven. Otvory jsem zadělal síťovinou proti hmyzu. Něco už jsem pročetl, ale stále se považuji za nezkušeného. Chtěl jsem, aby celý dům zůstal difuzně otevřený, k čemuž se hodil fakt, že mezera mezi stropem a vrchním záklopem je 80cm a po zateplení půl metru. Je to takto dostačující co se týče odvodu par? Co myslíte? Předem říkám, že parozábrana umísti prakticky nešla vzhledem k tomu, že na horní straně jsou kamenné zdi pojené jílem na které bych ji neutěsnil. Zkoušel jsem, ale nešlo to, nechtěl jsem riskovat průchod par po obvodu zdí a jílem ve zdi. Díky za názory a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.