Pomocné čerpadlo k podlahovému topení

Rubriky:

Reklama
JK Jan Koukal @jan.koukal016 před 4 roky21.10.2019 14:27:00
Pomocné čerpadlo k podlahovému topení

Mám rodinný dům 10 let a v něm všude radiátory a topenář mi tam tenkrát ještě namotal podlahovku jak se "říká ze zpátečky". Problém je v tom že mi ta podlahovka stejně nehřeje. Před dvěma lety jsem vyměnil kotel za kondenzační Immergas a všude krom místnosti kde je termostat dal termohlavice. I tak se toho moc nezměnilo. Možná při intenzivnějším spínání kotle se nahřeje prvních 10 metrů, ale to je tak vše. Začal jsem to teď zase řešit a tak jsem odšroubil konec podlahovky zakusil ji propláchnout a vyhnat případný vzduchu. Zavřel jsem všechny radiátory a nechal otevřenou pouze tu podlahovku. Po cca 2h. se konečně začal ohřívat i druhý konec a zem začala být teplá. Nicméně když jsem otevřel radiátory kvůli ohřívání i ostatních místností se to vrátilo ke standardu že prostě do radiátorů je snazší cesta a těch cca 16mm široká podlahovka zase netopí.
A teď k otázce: Domluvil jsem se z topenářem že by jsme tam přidali nějaké čerpadlo na tu podlahovku. Ale teď jaké? Jak silné? Dát ho na začátek okruhu, nebo na konec k RTL ventilu? Zapojilo by se na čerpadlo v kotli, to už elektrikář kontroloval. Nemá někdo tady s tímto zkušenosti?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.