Jaký plynový kotel zvolitDobrý den, rekonstruuji starší dům v nížině na Pardubicku postavený v meziválečném období. Včera nám betonáři zalili podlahovku a na mě nyní je vybrat plynový kotel. Pro představu dům má do 100m2 obytné plochy a to pouze v přízemí. Tloušťka zdí je 50cm. Hodlám izolovat 16kou polystyrenem EPS100- podlahovým. V podlaze je 13cm polystyrenu + systémová deska s folií. Na sokl chci dát 10ku extruďák a po půdě z vrchu rozkulit 30 vaty. Okna jsou plastová dvojskla.
Od známého projektanta mi byl doporučen kotel s co nejnižším spodním výkonem kvůli podlahovce a předpokládané nižší TZ - aby necykloval, nicméně jsem laik rád bych si nechal ještě poradit. Topenář mi nabídl x kotlů, ale v zásadě mi samozřejmě namontuje jakýkoli. Určitě ke kotli chci 100l akumulační nádrž a ne kotle se zásobníkem, tím ale víceméně má představa končí krom toho což mi také bylo řečeno projektantem, že nemá cenu utrácet za ,,značkový" kotel jako například Geminox, Junkers apod. - touto myšlenkou bych se rád řídil vzhledem k napjatému rozpočtu.
Všem děkuji za Vaše názory a zkušenosti s kondenzačními kotli.
...a jen dodávám, že TČ v současné době nepadá v úvahu