Zateplení půdy

Rubriky:

Reklama
Petr Švec @petr.svec812 před 4 roky25.10.2019 11:35:00
Zateplení půdy

Dobrý den, rád bych se na vás obrátil s prosbou.
Již 4 roky bydlíme v domě po totální rekonstrukci.
Vytápění automatem na uhlí, náklady vč. TUV v zimě cca 15. tis. (balené uhlí 30-35q)
V domě jsou provedené podhledy SDK s 10 cm vaty. Tyto podhledy jsou mezi příčkami, nad příčkami (a na celé ploše neobytné půdy) není izolace žádná.
Uvažuji nad položením další vaty na plochu půdy. Vzhledem k vazným trámům a vzhledem k tomu, že náklady na vytápění jsou nízké a nemáme nikde problémy s kondenzací na stěnách, bych rád zvolil sílu vaty na půdě kolem 160mm. Krásně bych se dostal pod vazné trámy a měl bych plochu zateplení celistvou.
Řez skladbou stropu přikládám.
Dokázal by mi někdo spočítat, jakou úsporu energie tímto dalším zateplením získám? Plocha půdy je 160m čtverečních. Plocha stávajícího zateplení je o plochu příček menší (cca 12-15m čtverečních, příčky v řezu). Plocha příček je vlastně největší zdroj úniku tepla stropem.
PS: je nutné vzhledem k pracnosti nutně podkládat vatu křížem ze dvou vrstev nebo můžu použít jednu vrstvu přiraženou k sobě?
Děkuji za ochotu, s pozdravem Petr Švec

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.