Strop - snizeni hluku

Rubriky:

Reklama
FD Frantisek Dobrota @frantisek.dobrota612 před 4 roky28.10.2019 05:00:00
Strop - snizeni hluku

Dobry den,
muzete prosim poradit jak snizit hluk z prvniho patra, ktere bude obytne?

Aktualni slozeni stropu v prizemi - tramovy strop, tramy cca 20x15 v cca 70cm rozestupech, na to je hrebikama dvojity zaklop, na dvojitem zaklopu jsou fosny 16cmx4cm ve kterych je vata. Na tomto jsou krizem dalsi fosny 16x4 kde je dalsi vata. Na tom mam volne lozena prkna 2,5cm a planuji nasledujici akce k udelani podlahy a minimalizace vrzani a snizeni hluku:

- kazde prkno na obouch koncich chytit vrutama (tzn 4 vruty na prkno, doufam, ze mi to pod vahou toho zeleza nespadne) - prkna jsou asi 7 let stara, tzn jsou trochu zprohybana atd, timto bych to chtel srovnat a minimalizovat zvuky - je mozne, ze i tak ta prkna budou vydavat zvuky a mel bych dat treba Mirelon tam kde se prkna stykaji s tema fosnama?

- na to dat 5cm krocejovou uzolaci

- na to dat 2x vrstvu krizem 1,5cm osb pero-drazka, sesroubovat obe vrstvy vrutama a pred sesroubovani vlozit mezi OSB 2mm mirelon. Na OSB s nejvetsi pravdepodobnosti prijde lino

Je mozne zvolit jiny postup / materialy k minimalizaci hluku pri chozeni? Tusim, ze stavajicich 32cm vaty a 5 cm krocejovky to dost utlumi..¨

Samozrejme delam si svepomoci a nechci moc vyhazovat penize za specialni odhlucnovaci desky...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.