Vzdálenost venkovní jednotky tepelného čerpadla

Vzdálenost venkovní jednotky tepelného čerpadla

Ahoj všem.
Budu instalovat tepelné čerpadlo vzduch voda do novostavby a mám dvě možnosti, kam umístit venkovní jednotku. Buď na stěnu u garáže, ve které bude umístěna vnitřní jednotka tak, aby vedení bylo co nejkratší, nebo venkovní jednotku orientovat do prostoru zahrady, cca 7 metrů od stěny garáže. Za normálních okolností bych se rozhodl pro možnost a), tedy jednotku dát je stěně, ale šikmo nad jednotkou v patře má pokojíček naše malá dcerka (byť jsme investovali do neprůzvučných oken, tak mám stejně strach, protože větráme cca od dubna do října přes noc, takže by jednotka slyšet asi byla). Pokud dám jednotku dále od garáže, nebude hrát roli vzdálenost a ztráta tepla kapaliny mezi jednotkami? Snažím se to nastudovat, ale nikde jsem zatím nenašel odpověď... Co byste na mém místě dělali?
Moc díky!
Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.