TZB-info - Kalkulátor hluku od…
Kalkulátor umožňuje i poučeným laikům orientační výpočet hluku z TČ, například u rodinného domu na sousedním pozemku. Lze se pak vyhnout hrubým chybám z volby nevhodného tepelného čerpadla nebo jeho…
Ahoj všem.
Budu instalovat tepelné čerpadlo vzduch voda do novostavby a mám dvě možnosti, kam umístit venkovní jednotku. Buď na stěnu u garáže, ve které bude umístěna vnitřní jednotka tak, aby vedení bylo co nejkratší, nebo venkovní jednotku orientovat do prostoru zahrady, cca 7 metrů od stěny garáže. Za normálních okolností bych se rozhodl pro možnost a), tedy jednotku dát je stěně, ale šikmo nad jednotkou v patře má pokojíček naše malá dcerka (byť jsme investovali do neprůzvučných oken, tak mám stejně strach, protože větráme cca od dubna do října přes noc, takže by jednotka slyšet asi byla). Pokud dám jednotku dále od garáže, nebude hrát roli vzdálenost a ztráta tepla kapaliny mezi jednotkami? Snažím se to nastudovat, ale nikde jsem zatím nenašel odpověď... Co byste na mém místě dělali?
Moc díky!
Honza
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení