Zateplení stropu starého domu.

Rubriky:

Reklama
KB Kamil Blažek @kamil.blazek před 4 roky30.10.2019 00:04:00
Zateplení stropu starého domu.

Dobrý den, už jsem pročetl kde co, ale stejně prosím o radu při zateplení stropu pod nevytápěným půdním prostorem starého domu. Konstrukce stropu je klasická tj omítka na rákosové rohoži, deskové podbítí, nosné dřevěné trámy, prostor mezi nimi je částečně vyplněn nějakou škvárou a částečně vzduchová mezera, záklop z desek a na něm půdovky. Nabízí se samozřejmě možnosti jako 1. pokládka tepelné izolace na parotěsku na podlahu půdy s následným záklopem, 2. foukaná izolace mezi nosné trámy. Mě však z důvodu, že každopádně chci snížit výšku místností (3,3m) pomocí sádrokartonového podhledu láká právě vložení izolace do tohoto podhledu. Jsem si vědom snad 1000x omílané problematiky s izolací z vytápěné strany a s tím bych právě potřeboval poradit, jestli je to zvládnutelné a může i tato varianta fungovat.

Chci snížit strop o cca 30cm (tu jsem bohužel limitovaný okny), bude cca 220mm skelné vaty vůbec mít nějaký efekt?

Jaký je rozdíl v kvalitě izolací pro mě no name firmě vs renomovaná firma https://www.baushop.cz/climowool-df1-039… vs https://www.baushop.cz/knauf-naturoll-pr… ? lambda je stejná u obou 0,039 popřípadě, jak velký by byl efekt při udávané tloušťce použít třeba materiál 0,035 ?

Nějak se mi nedaří najít nějaký detail provedení roštu pro podhled vs neporušení parotěsné folie. Napadá mě umístění parotěsné folie na spodní stranu horního konstrukčního roštu CD profilů, použít pro uchycení spodního roštu přímí závěs místo křížové spojky, ten přichytit vruty a ty přelepit parotěsnou páskou, případně kam jinam parotěsnou folii vložit?
Je vhodné parotěsnou folii vytáhnout na stěny v místě kontaktu stěny s izolací z boku, nebo to není nutné a stačí ji přilepit jen zespodu na obvodová UDčka?

Kontakt sd desky s parotěsnou fólií, může tu být problém s vnikem kondenzátu do sd desky, stačí mezera mezi nimi cca na výšku CD profilu?

Jen ještě doplním, že na domě jsou nová okna, fasáda částečně zateplená částečně ne, podlahy původní pod domem je relativně teplý sklep se silným klenutým stropem, takže podlahy nemám v plánu po této stránce řešit) A nakonec, dá se odhadnout co se začne dít v konstrukci stropu, když by se toto provedlo. Zatím jsem neměl problém s nějakým rosením, vlhkostí a plísněmi a nerad bych něco pokazil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.