Kond. kotel Viesmann Vitodens 222 oběhové čerpadlo

Rubriky:

JF Josef Fojtů @josef.fojtu před 4 roky31.10.2019 11:23:00
Kond. kotel Viesmann Vitodens 222 oběhové čerpadlo

Mám namontovaný kondenzační kotel Viessmann Vitodens 222-W 13kW a chtěl bych se zeptat, už v září kde ještě nebyly minusové teploty mi celou noc při režimu Topení + teplá voda běželo cirkulační čerpadlo pro topení. Přitom na kotli byla teplota kotle třeba 24 °C a teplota místnosti 23.5 °C. Na noc byla nastavena ekonomická požadovaná teplota tedy 21.5 °C (neměl jsem nastavenu komfortní).

Je možné nějak nastavit aby v tomto případě neběželo cirkulační čerpadlo celou noc? Nastavení protimrazové teploty mám v pořádku na -5 °C. Venku nemrzlo a prům teploty byly cca 15-18 °C.

Mám kotel v obytné místnosti (byt 3+kk v bytovém domě) a přes noc běh cirkulačního čerpadla trochu ruší případně nevím jak se spotřebou elektřiny když běží čerpadlo celou noc prakticky zbytečně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.