zateplení šikmé střechy, půdy, ocelových nosníků, vnitřních zdí

Rubriky:

Reklama
Martin Šmejkal @martin.smejkal674 před 4 roky01.11.2019 07:23:00
zateplení šikmé střechy, půdy, ocelových nosníků, vnitřních zdí

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o radu jak se vypořádat se zateplením šikmé střechy, půdy, ocelových nosníků, vnitřních zdí u starého domu ze 30-40 let. Asi vím jak by to mělo vypadat. izolace mezi krokve/kleštinu, pod krokve/kleštinu parozábrana a sádrokarton. Tloušťku izolace bych dal 240 mm a více. Chtěl bych to udělat tak, že tam kde bude menší vrstva izolace bych dal izolaci z nižší lambdou a tam kde bude silnější vrstva tak naopak... Je to dobré řešení? Je to z důvodu místa a ceny izolace.

Ale mám tu jednu nejasnost. Musel jsem z důvodu vyztužení původních vaznic (změna dispozice)vložit ocelovou konstrukci, která nově nese celou střechu. Původní vaznice je přizvedávána pomocí ocelových pásovin. A teď se řeším jakým způsobem zateplit ocelové nosníky na půdě hlavně z důvodu tepelné roztažnosti ocele a nějakých tepelných mostů a kondenzace vody. Mohu Vás požádat o radu jak ocelový nosník zateplit..? Přemýšlel jsem, že bych ho obalil cca 100 mm silnou izolací.

Dále bych se chtěl zeptat jestli je dobrý nápad zateplovat vnitřní zdi, a to z důvodu, že nechci zateplovat z venku, protože na domě jsou různé okrasné prvky, které bych chtěl zanechat a jsou zde už vyměněná okna přesah střechy tak akorát a chci zanechat původní ráz domu z venku.

Pro názornost přikládám skici jak to tam mám a jaká je moje představa.

Děkuji za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.