havarijní termostat rozpojen

OK Ondřej Kruliš @ondrej.krulis před 5 roky01.11.2019 10:26:00
havarijní termostat rozpojen

Dobrý den všem,
kotel vlastním již asi 5let, vyměnil jsem starý dakon za tento typ, gravitační systém za tlakový. řekl jsem si, byl dakon, koupím dakon, bude mít stejné rozteče pro připojení apod, tak to ale nebylo. Radiátory mám litinové.

První problém byl v tom, že topila pouze jedna větev topení, to se úspěšně vyřešilo až letos osazením novými regulačními kohouty na topeních. Další problém byl v tom, že se mi nikdy nepodařilo ohřát vodu na teplotu např. 70°C, maximálně na 62°C a to jel kotel na max. a to znamená velké zadehtování a spoustu popela v kotli. Nový topenář řekl, že to bylo asi špatně zapojené a že voda, která se vracela byla příliš studená, proto to z okruhoval a teď si vracečka přibírá teplou vodu.

Ovšem nastal nový problém, při dosažení teploty cca 62°C mi začne kotel hlásit chybu: Havarijní termostat rozpojený. Dočetl jsem se, že se jedná o mechanickou pojistku, kdy teplota vody dosáhne teploty kolem 90°C a kotel přestane pracovat, aby se voda ochladila. Ale jak by jí mohla dosáhnout, když jí nevytáhnu ani na 65°C?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.