Napojení asfaltových pásů při nevhodném překrytí

Rubriky:

Reklama
JM Josef Moravec @josef.moravec před 4 roky07.11.2019 09:24:00
Napojení asfaltových pásů při nevhodném překrytí

Stavební firma položila hydroizolaci a radonovou izolaci pod zeď tak, že vrchní radonová lepenka končí stejně s hranou hydroizolační lepenky. Přesah od zdi je tedy u obou 13 až 14 cm. Pro napojení spodní hydroizolační tedy chybí přesah.
Proto předpokládám použít jako přechod užší, cca 33 cm pásy, které zasunu pod radonovou lepenku,aby vznikl viditelný přechodový pás cca 15, ale spíše vyjde 20 cm, na který se pak napojí asfaltové pásy standardní šířky 1 m.
Otázka zní, jak spojit přechodový hydroizolační pás s tou stávající hydroizolační lepenkou.
Standardní řešení je svařit lepenky plamenem. Ale jak při tom nepoškodit tu radonovou.
Jako další možnost je použít lepidlo za studena, např. DenBraven DENBIT BOND. To má psanou max teplotu 60st. Lepidlo Paramo PARASTICK snese teplotu až 80st., ale prodává se jen balení 8,6 kg. To uvádím proto, že navazující pásy předpokládám přivařit. Lepidlo bude sice "až" pod lepenkou, ale stačí to?
Hlavní otázka je svařovat, nebo lze lepit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.