Plynovy kotel, odkoureni, kondenzat, radiatory - laik si nevi rady

Rubriky:

Reklama
PK Patrik Kov @patrik.kov před 4 roky08.11.2019 17:19:00
Plynovy kotel, odkoureni, kondenzat, radiatory - laik si nevi rady

Zdravim vsechny,

potřeboval bych vysvětlit problematiku. V RD topime kotlem na tuha paliva + elektrokotel, premyslime, jestli se napojit na plyn, ktery mame u RD ale do domu jeste neni priveden.
TZ domu cca 6.4 kW a ted problemy. 1. Mame jen jeden komin cihlovy prumer 150 a na ten chceme dat krbova kamna, komin je stredem domu. Muze byt plynovy kotel veden pres zed ven?
2. kondenzat z plynoveho kotle ma byt zausten ko kanalizace, tu nemame v dosahu. Kotel bude ve sklepe, odpadu jsou vedeny v prvni patre a na druhe strane domu = sklep je pod tretinou domu, musely by se rozkopat podlahy. Kam odvadet kondenzat? Do nejakeho sudu je jednou za cas vylit ven?
3. je lepsi cenove a vydrzi kombinovany kotel s ohrevem tuv nebo radeji tuv resit bojlerem elektrinou (tak to mame nyni, rocne spotreba ele za 8-9 tisic).

Dekuji za rady laikovi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.