Vlhká zeď v podkroví

Rubriky:

Reklama
Martin Švec @martin.svec791 před 4 roky11.11.2019 22:19:00
Vlhká zeď v podkroví

Rád bych se vás zeptal, zda máte někdo tušení/zkušenost/názor na příčinu vlhkosti v podkroví nově zatepleného starého domu. Popis situace: skladba střechy: eternit - izolace - bednění. Mezi krokve i pod ně umístěna vata 20 cm s mezerou cca 3-4 cm od bednění. Mezi první krokví a štítem použita jako izolace PU pěna. U okapu jsou větrací mřížky. Nahoře otevřeno do větraného půdního prostoru. Dále SDK profily, na nich parozábrana, pak SDK. V napojení na štítovou zeď UD profil, navíc parozábrana přilepena (pro tento účel určeným lepidlem) k omítce. Při snížení venkovních teplot na cca 5 °C a níže se na jedné straně štítu u napojení SDK na zeď objevuje vlhkost (loni i letos) - viz foto, v létě je zeď suchá. Obě strany štítu provedeny stejně, vlhkost je však jen na jedné straně. Předem díky za věcné komentáře! MŠ

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.