Osb podlaha v podkroví, povalový strop

Reklama
PK Pavel Kraft @pavel.kraft před 4 roky11.11.2019 22:32:00
Osb podlaha v podkroví, povalový strop

Zdravím vás, pro někoho možná pokládám už mnohokrát probrané téma ale díky tolika názorům co jsem přečetl jsem v tom trochu zamotaný.
Rádi bychom si zastavěli podkroví v nevyužívané půdě. Délka půdy je zhruba 16 metrů s rozponem 5 metrů. Krov ležatá stolice se čtyřmi vaznými trámy 24x17cm mezi každým párem vazných trámů 2 I traverzy. Do teď byla podlaha řešena jakousi mazaninou se škvárovým podsypem a pod ním povalový strop s rákosníky.
Celá plocha pod půdou je obydlená, jeden obývací pokoj, koupelna, kuchyň. Po proměření nám vychází největší výška od povalu k horní hraně trámu 20 cm. Někde 10, někde 15. Rozmýšlíme se nad zásypem liaporem plus kročejová izolace a dvě vrstvy osb 15 a 18 křížem nebo výstavbou roštu s foukanou izolací nebo vatou a opět dvě vrstvy osb. Stěny budou ze sádrokartonu.
Jakou cestou bychom se měli vydat jak z hlediska funkčního, tak ekonomického? Díky za váš čas a postřehy. Přikládám foto

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.