Lepit nebo nelepit krytinu na podlahové topení

Reklama
Lepit nebo nelepit krytinu na podlahové topení

Dobrý večer, stojím před rozhodnutím zda nalepit, nebo položit na "plovoucí způsob" třívrstvou dřevěnou podlahu. Mám betonové podlahy s teplovodním PV, třívrstvá podlaha má tloušťku 11mm s horní vrstvou z dubu. Výrobce ji uvádí jako vhodnou pro PV a dle jeho informací ji lze lepit i položit jen na zámky. Je mi jasné, že při celoplošném lepení bude přenos tepla o něco lepší, ale odrazuje mne od toho ta pracnost a nákladnost při případné výměně krytiny, nebo opravě v budoucnu. Chci se tedy zeptat těch, co mají "plovoucí" způsob na PV, zda: a) přenos tepla je v přijatelných mezích, b) se příliš nerozlézají spoje podlahy c) je nutné použít pod krytinu parozábranu jak uvádí výrobce - vůbec nechápu důvod. Prosím odpovědi jen na mé otázky, téma zda takovou podlahu na PV tady diskutovat nechci. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.