Lepit nebo nelepit krytinu na podlahové topení

Reklama
JK Jakub Kubját @jakub.kubjat před 4 roky12.11.2019 21:27:00
Lepit nebo nelepit krytinu na podlahové topení

Dobrý večer, stojím před rozhodnutím zda nalepit, nebo položit na "plovoucí způsob" třívrstvou dřevěnou podlahu. Mám betonové podlahy s teplovodním PV, třívrstvá podlaha má tloušťku 11mm s horní vrstvou z dubu. Výrobce ji uvádí jako vhodnou pro PV a dle jeho informací ji lze lepit i položit jen na zámky. Je mi jasné, že při celoplošném lepení bude přenos tepla o něco lepší, ale odrazuje mne od toho ta pracnost a nákladnost při případné výměně krytiny, nebo opravě v budoucnu. Chci se tedy zeptat těch, co mají "plovoucí" způsob na PV, zda: a) přenos tepla je v přijatelných mezích, b) se příliš nerozlézají spoje podlahy c) je nutné použít pod krytinu parozábranu jak uvádí výrobce - vůbec nechápu důvod. Prosím odpovědi jen na mé otázky, téma zda takovou podlahu na PV tady diskutovat nechci. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.