Skladba podlahy pod dřevěnými podlahovkami

Reklama
JS Jan Strnad @jan.strnad520 před 4 roky16.11.2019 14:18:00
Skladba podlahy pod dřevěnými podlahovkami

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně skladby podlahy na klasické betonové desce, na které je položena hydroizolace. Jelikož jsou v místnosti kachlová kamna, chtěli bychom podlahu dřevěnou v podobném duchu, tudíž nejspíše z širokých podlahovych palubek. Původně jsem myslel, že uděláme křížem dvojtý rošt vyplněný vatou a na to palubky. Jenže po dřívějších zkušenostech vím, že palubky pracují a dělají se trochu spáry a tak mi je asi v podlaze bližší polystyren - kvůli prašnosti vaty a taky když se třeba něco málo vyleje nebo vytírá, tak tam tu vatu nechci. Takze jedna možnost je dát dvě vrstvy eps, na to položit křížem dvě vrstvy osb a na to našroubovat palubky. Ale je to dražší a i zbytečné když ty podlahovky mají sílu třeba 3 cm. Tak mě napadlo jestli by nebylo možné to udělat takto: položit pruhy xps v síle např 6 cm nařezané na šířku o trochu větší než je šířka trámků roštu, na tyto pruhy dřevěný rošt vysoký cca 12cm a celou tuto dutinu pracně vyplnit obyčejným eps třeba eps 70z ve dvou vrstvách 6 a 12 cm, a na rošt palubky. Jde mi tedy o to, jestli XPS unese zatížení od trámků a případně jak široké by tyto tramky měly být?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.