Jak udělat podlahu pro podlahové vytápění

Rubriky:

Reklama
JM Jaroslav Mynář @jaroslav.mynar před 4 roky21.11.2019 08:05:00
Jak udělat podlahu pro podlahové vytápění

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, jestli se mi vejde do domu podlahové topení. Nyní musím shodit staré betonové podlahy (prohnuté až 10 cm), které jsou mezi sklepem (nevytápěný) a přízemím. Středem každé podlahy vede pouze jeden I profil 180 mm vysoký. Takto mi jde o tři hlavní místnosti o velikostích 4x4 metry.

Když nyní shodím podlahy vznikne mi výška pro výstavbu nové podlahy max. 25 cm, víc určitě ne a to kvůli tomu, že při silnější podlaze bych musel buď v přízemí hnout s překlady nad několika dveřmi anebo bych musel snížit výšku ve sklepě a chodil bych v něm ohnutý.

Měl bych představu použít jako konstrukci dřevěné trámy 15x15cm, zadlabány do zdí. Každá místnost by měla své trámy. Mezi trámy by se dal polystyren a již na trámy systémová deska s topnýma hadičkama a aspoň 5-6 cm vrchního betonu. Je něco takového možné?

Nebo byly nějaké jiné nápady, jak vystavět novou podlahu, kde se musím vejít se skladbou do 25 cm a mít vodní podlahové topení?

Děkuji za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.