odstranění zatekleho asfaltového penetrátu

Reklama
JF jan filip @jan.filip513 před 4 roky23.11.2019 17:36:00
odstranění zatekleho asfaltového penetrátu

neznalostí jsme aplikovali asfaltovou penetraci na vrchní podlahový beton,penetrace natekla po krajích podlahy dolů asi až ke spodní betonové desce.za 2měsíce začala smrdět z průduchů které jsou 5cm nad podlahou v ytongové příčce,tlouška 5cm,ytongem je obezděná celá místnost za ytongem je mezera vzduchová 5cm a pak je kamenná zed pospojovaná jílem,tlouška 50cm.řemeslníci mi poradili dva postupy,první je vybourat vrchní betonovou desku-8cm tlouška, pod ní je nedostatečná hydroizolace-černá lepenka napuštená asfaltem,po obvodě podlahy seškrábat zateklý penetrát,udělat stěrkovou izolaci na ní dát nopovou folii,nopama dolů,vyvrtat po celém obvodu podlahy na úrovni nopové folie díry,kteréma se bude odvětrávat vlhkost co vznikne pod nopovou folií,díry by se provrtali skrz materiál na kterém stojí ytongová obezdívka.Druhá varianta je vyvrtat z venku průduchy a muset se přesně trefit do průduchů,které jsou široké jen 5cm.Ale u této varianty se bojím,že od studeného vzduchu z venku budou vlhnout zdi za ytongovou příčkou a celkově budou studené zdi.Toto mi pár lidí vymluvilo.prosím vás o radu v místnosti se nedá být z průduchů jde zápach asfaltu,moc děkuji za každou radu.Jan Filip,Votice

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.