Teplota otopné vody

Rubriky:

Reklama
KN Kačka Novotná @kacka.novotna před 4 roky24.11.2019 11:50:00
Teplota otopné vody

Krásný dobrý den páni odborníci :), velice pečlivě si studuji Vaše diskuze, nicméně stejně mam jeden laický, holčičí dotaz :), proste si nevím rady.
Máme novostavbu, 180m plochy, patro, přičemž vytápěno je asi 160m,teplovodní podlahovkou, anhydrit. Tepelné ztráty 6,4. Kotel protherm ray 9kw (chtěli jsme více, ale přesvědčili nás, že tento stačí). Původně jsme chtěli TC, nicméně z finančních důvodů jsme museli jít nakonec do elektrokotle. A má otázka zní: je lepší aby kotel běžel stále, dejme tomu ohrival na 35 stupňů? Nyní totiž mame od topenare nastaveno 45,což jak jsem zjistila je fakt moc. Ale funguje to týden tak, ze kdyz teplota klesne, kotel se zapne (pokojovy termostat), coz se ale děje jen cca od jedenacati dopoledne do třeba peti hodin. Pak to vypne a už nic. Teplo tu je, nemám žádný problem s pocitovou teplotou, i ráno je to v klidu, ale říkam si, ze těch 45 je šílené a zajímá mne, co je ekonomicky nejvýhodnější. Kdyby to bylo plus mínus, neřeším stokoruny, ale kdyby úspora v případě nižší teploty otopné vody a stálého běhu kotle mela být v desetitisicich, tak by me svihlo :)
Omlouvam se za, pro vás jistě laicky dotaz, a budu ráda za srozumitelné odpovědi :) dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.