TZB-info - Fázový posun teplotního kmitu
Tepelné izolace se do konstrukce aplikují především z důvodu minimalizace tepelných ztrát v zimním období. Z tohoto úhlu pohledu pak jednoznačně závisí na kvalitě tepelné izolace s ohledem na její…
Dobrý den,
v projektu na dřevostavbu máme pultovou plechovou střechu (sklon cca 9°) zateplenou 24cm EPS polystyrenu nad krokvemi. Mám ale strach, že se bude v létě interiér přehřívat. Jelikož se jedná o bungalov a krokve jsou přiznané v obývací části, bylo by to dost nepříjemné.
Máte s tímto někdo zkušenosti? Minerální vatou bych si asi moc nepomohl, jelikož má také malou objemovou hmotnost. Napadá mě místo polystyrenu použít dřevovláknité desky, ale nikde sem to moc neviděl, zdá se mi, že do pultových střech každý dává polystyren.
Jinak na střechu časem plánuji instalovat FV, tak si říkám že by případně panely mohly s přehříváním pomoci, že by se slunce opíralo do nich a ne přímo do střechy?
Budu rád za jakýkoliv názor.
Jen doplním že se bude jednat o CLT dřevostavu, což jsou masivní dřevěné panely cca 10cm široké, takže té kumulační…
před 5 roky
Zdravím, vy máte dřevostavbu, a ta už ze své podstaty sama o sobě moc akumulačních vlastností nemá, zpravidla trochu…
před 5 roky
Ano, závěr článku říká to co píšete. Ale pak se podívejte na graf a faktor “Tepelna akumulace stavby” je hned 2.…
před 5 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení