jaká nová konstrukce podlahy?

Reklama
JM Jaroslav Mynář @jaroslav.mynar před 4 roky25.11.2019 10:34:00
jaká nová konstrukce podlahy?

Při rekonstrukci domu, jsem narazil na špatné betonové podlahy mezi sklepem a přízemím. Podlahy jsou prohnuté, beton měkký a silný pouze 7 cm. Jedná se o tři místnosti v podobných velikostech cca 4x4 m. Nevím ale, až stropy shodím, jaké bych měl vystavět nové. Mezi přízemím a sklepem by byla jednoduše díra. Resp. v každé z podlah nyní vede pouze středem jeden I profil 180, na kterém betony visí. Jsem velmi limitován tloušťkou podlahy (abych nemusel být ohnutý ve sklepě a v přízemí, abych nemusel zvedat překlady dveří) se musím vejít na cca 23cm (konstrukce podlahy, zateplení, dlažba). Laici mi radí s trámovou konstrukcí, ale co zas velká potřebná síla trámů (20-25 cm?) a vlhko ze sklepa. Nebo ocelovou konstrukci z heb profilů? Nebo ze spoda šalunk a znova podlahu vybetonovat (jaká by tam minimální síla betonu?)?

Když už budu dělat nové podlahy, přemýšlím i o podlahovém topení. Topení teplovodní mokrým způsobem by asi nešlo, tam je velký požadavek na výšku skladby podlahovky, jedině snad suchý způsob podlahového topení, tam bych se mohl do několika centimetrů vejít.

Máte s tím někdo zkušenosti, nebo odkaz na info, resp. firmy, či řemeslníky, kteří by rekonstrukci provedli? Počítám, že to bude i dost stát, jen nevím jak podlahu vystavět.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.