Nastavení průtoku Kv

Nastavení průtoku Kv

Dobrý den,

vím, že se toto téma zde několikrát řešilo. Bohužel nejsem v této problematice políben a proto bych Vás chtěl poprosit o radu.

Při rekonstrukci bytu v bytovém domě jsme spojili kuchyň s obývákem. A kvůli dispozici jsme museli odstranit radiátor v kuchyni a firma která nám dělala nové radiátory, tak o výkon radiátoru z kuchyně zvětšili ten v obýváku.

Radiátor je Korado Klasik Typ 22 600 x 2600m 4637W ventil Danfoss RA-N 1/2. Problém mám ten, že radiátor nedokáže místnost cca 36m2 vytopit.

Ventil mám nastavený na hodnotu N což je plně otevřený 0,73 kv. Po zadání hodnoty do kalkulačky zde https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v… mi vypočítal hodnotu kv na 1,36. Takže by mě zajímalo zda doopravdy mám vyměnit ventil ze nějaký s větším průtokem?

Děkuji za pomoc..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.