TZB-info - Průtokový součinitel…
Základní metodou pro návrh armatury je výpočet hodnoty průtokového součinitele k<sub>v</sub>. Určení hodnoty průtokového součinitele k<sub>v</sub> je však pouze základem. U…
Dobrý den,
vím, že se toto téma zde několikrát řešilo. Bohužel nejsem v této problematice políben a proto bych Vás chtěl poprosit o radu.
Při rekonstrukci bytu v bytovém domě jsme spojili kuchyň s obývákem. A kvůli dispozici jsme museli odstranit radiátor v kuchyni a firma která nám dělala nové radiátory, tak o výkon radiátoru z kuchyně zvětšili ten v obýváku.
Radiátor je Korado Klasik Typ 22 600 x 2600m 4637W ventil Danfoss RA-N 1/2. Problém mám ten, že radiátor nedokáže místnost cca 36m2 vytopit.
Ventil mám nastavený na hodnotu N což je plně otevřený 0,73 kv. Po zadání hodnoty do kalkulačky zde https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v… mi vypočítal hodnotu kv na 1,36. Takže by mě zajímalo zda doopravdy mám vyměnit ventil ze nějaký s větším průtokem?
Děkuji za pomoc..
To musíte vědět Vy, výpočet nelže. Můžete mi zavolat a třeba na něco přijdeme. Objemem radiátorů to není. Začal bych…
před 5 roky
Máte pravdu ale když to vezmu logicky, tak proč za starých radiátorů to vytopilo vše ok i když byl vypnutý radiátor v…
před 5 roky
Když není tak teplý jak jiné, tak tam není dostatečný průtok. U podobného ventilu to chce tlak nad 22 kPa a to se už…
před 5 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení