Zateplení podlahy půdy

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kamaryt @jiri.kamaryt před 4 roky02.12.2019 14:20:00
Zateplení podlahy půdy

Zdravím,
chystám se zateplit podlahu půdy (RD cca 80let stáří) volně položenou vatou ale jen část podlahy půdy - nad obytnou místností (pouze dočasně) chci dát 2x 120mm DEKWOOL G 039r křížem přes sebe. Složení stropu je od obytné místnosti - omítka, rákos, prkna, trámy, mezi trámy vzduchová mezera, prkna => půda... v současné době je na půdě položeno lino. Půda je odvětrávaná.

1, Jde mi o to zda lino dát pryč a vatu dát rovnou na prkna nebo klidně na lino ? Případně pod vatu něco dát ? (ale to sem tu vyčetl že není potřeba)
2, Toto je pouze dočasné - ideálně příští rok bude rozebráno a udělána pochozí varianta na celé ploše půdy, ale všichni víme jak to s dočasnými plány dopadá a klidně to tak může být ještě jednu další zimu...
3, Nevadí že bude vata jen nad obytnou části podkroví - druhá část se nevyužívá = nevytápí tudíž mi to přijde zbytečné a hlavně tím zachovám pochozí část půdy kterou potřebuji pro přístup ke komínu a atd.
4, Vatu zvrchu nějak zakrýt ?

Je to taková rychlo akce, nevím zda má vůbec smysl. Nechci to dělat kvůli zázračné úspoře, spíše kvůli zvýšení teplotní pohody.... což doufám že trošku přinese ? (pomalejší vychladnutí)


Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.