skladba střešní konstrukce + zateplení a stropu

Rubriky:

Reklama
TH Tomáš Havel @tomas.havel313 před 4 roky10.12.2019 14:31:00
skladba střešní konstrukce + zateplení a stropu

Dobrý den,
měl bych pár otázek na zdejší odborníky. Chystáme se vyměnit starou krytinu (eternit) za novou (plechová krytina) a následně provést zateplení stropů. První střecha má tvar čtyřbokého jehlanu(stanová střecha) a je dělaná tak, že na krokvích 100/100mm jsou prkna na nich lepenka a pak eternitove sablony. Sklon střechy je 30°. Do ní vstupuje střecha pultová se sklonem 15° na které nic není momentálně jen krovy 160/100mm. Tato střecha je posazena na konstrukci ze železných Íček( vytažených až mezi pozednice a naproti jsou navařeny 4 stojny a v nich usazená vrcholová pozednice) viz obrázek a vstupuje do stávající střechy. Pod Íčky bude strop přístavby a ve stávajícím domě bude strop pod dřevěnými trámy(výškově stejné). Chtěl bych poradit ohledně skladby stropů a skladby střechy. Rád bych zachoval prkenný záklop na staré střeše a vytvořil ho i na nové.Půda bude nezateplená bude sloužit pouze jako odkladový prostor(pouze nad stávajícím domem je využitelná půda. Jde mi o to zda použít skladbu typu:
1 )SDK
2 SDK rošt
3) izolant(vata,EPS...) mezi trámy a íčka(nebo už i pod ně)
4) nějaká parozábrana
5) pochozí záklop na odkládání věcí
6) krokve
7) plné bednění
8) kontaktní folie
9) latě kontralatě
10 plechová střešní krytina
Předem děkuji za jakoukoliv radu. R8d bych se vyhnul případné kondenzaci a podobným problémům a dokud mohu sáhnout do střechy a pořešit to chci využít tohoto fora k případným jednoduchým nápadům.
Předem děkuji.
Tomáš havel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.