Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, řeším rekonstrukci dřevěné chalupy potřeboval bych názor na složení podlahy. Snažil jsem se načíst různá vlákna na diskuzi, takže jsem se dopracoval k následujícímu:
Situace: kamenné základy po obvodu, podklad tvoří zemina a částečně betonový strop sklepa (zemina tak 80% plochy, nad úrovní okolního terénu, relativně sucho), hydroizolace provedena pouze na základech asfaltovým nátěrem. Stávající podlaha - rošt (trámky cca 10x10) položeny přímo na zeminu (ošetřeny na spodní straně asfaltem), smrková deska 3x21
- podlahu potřebuji zateplit a izolovat zemní vlhkost
- chci lehkou podlahu suchou cestou, nehodlám do dřevěnice nechat odpařit velké množství vody z betonu
- teoreticky mám libovolnou výšku pro provedení podlahy, odeberu více zeminy, jen v místě stropu sklepa jsem na cca 10cm
Podlahu bych provedl následovně:
na zeminu a beton položím IPU jako hydroizolaci, natavím na svislé základové stěny do výše existující izolace, natavím na strop sklepa, nad zeminou pouze jednotlivé pásy k sobě.
Provedu zásyp Liaporem (jakou frakci 1/4 nebo 4/8...?)
Zaklopím OSB 15 PD, křížem druhá OSB 15 PD, prošroubovat.
Na to celé dřevěná podlahovka 28x196 vrut do drážky, povrchová úprava lak
- jde mi hlavně o tu IPU na zeminu, můžu takto?
- liapor je můj favorit protože - relativně snadné a jednoduché provedení, odolává vlhkosti v případě poruchy hydroizolace, tepelně izoluje a odolá i hlodavcům, umožňuje snadný rozvod vody a elektřiny v podlaze
- zapomněl jsem na něco? kročejová izolace mirelon pod podlahová prkna?
Díky za jakýkoliv relevantní názor
Honza
a není moc mrňavé - používají ji v interiéru
před 2 roky
Vase frakce (0-63mm) je standardni. Doporucuji podivat se zde, kde naleznete popis jednotlivych frakci a to, k cemu se…
před 2 roky
Ano, už jsem video viděla-nebojím se, že se bude uvolňovat běhen práce, ale pak. Máte pravdu v tom, že vlastně je to…
před 2 roky
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení